Astro Update Oktober 2023

Er gebeurt weer veel boven ons. Wat je deze maand kun merken van de verschillende energieën, wordt in deze blog onthult door astroloog Josie Boog en ons. Remember: planeten werken niet tegen ons, ieder moment is een kans om samen te werken met de energie van de kosmos. Elke steen die we omdraaien brengt nieuwe feiten aan het licht. De maand oktober kan een mysterieuze en intrigerende maand worden als jij de keuze maakt om je angsten en verlangens onder ogen te zien. Waar kies jij voor?


5 oktober: Mercurius naar Weegschaal

Mercurius, de planeet van de communicatie, verschuift op 5 oktober van het aardeteken Maagd naar het luchtteken Weegschaal. Hierdoor krijgen we wat meer ruimte om de gezelligheid weer op te zoeken. Wanneer deze planeet in Weegschaal staat, is het een goede periode om je te focussen op je inrichting in huis. Hoe uitnodigend is jouw woonkamer? Het is namelijk hoog tijd om weer feestjes en dinner parties te organiseren!

Mercurius in Weegschaal zorgt voor goede gesprekken met een warme sfeer. Wie van jouw vrienden heb je al een tijd niet gezien? Wie zou je weer eens willen uitnodigen? Het is is een kort, maar goed moment om wat socialer te zijn en je gezicht te laten zien. Zeg ja tegen die netwerkborrel en boek die ene city trip, want dankzij de verschuiving van Mercurius naar Weegschaal kan jij je net dat beetje extraverter voelen!

Blijf jij toch liever thuis? Maak het dan binnen knusser: steek kaarsjes aan, hang wat nieuwe kunst op de muur en zet je kristallen op een nieuwe plek. Op zoek naar een steen die je deze maand kan ondersteunen? Kies er dan voor om chrysocolla bij je te dragen. Deze steen helpt je namelijk bij het vinden van meer balans, vooral wanneer je nerveus bent in sociale situaties. 

chira drupp

9 oktober Venus naar Maagd

Op 9 oktober verschuift Venus van Leeuw naar Maagd. Venus is niet alleen de planeet van liefde en relaties, maar ook van de schoonheid en aantrekkingskracht. Venus in Maagd kan ervoor zorgen dat je wat kieskeuriger bent dan normaal en met een strengere blik naar je liefdesleven of je kledingkast kijkt. Dit is een perfect moment om lekker te 'Marie Kondoën'. Je mag kritisch kijken naar je routines en gewoontes, zowel op het gebied van styling als in je romantische leven. Wat hangt er in je kast waar je niet meer gelukkig van wordt? Straalt jouw kleding uit wie jij bent en hoe je jezelf aan de buitenwereld wilt laten zien? Met dezelfde kritische blik ook naar je liefdesleven kijken: doe je binnen en buiten je relatie nog wel de dingen die jij echt leuk vind om te doen?

Heb je het idee dat je jezelf ook wat meer liefde mag geven, dan is rozenkwarts de perfecte steen voor zelfliefde. Gebruik deze bijvoorbeeld tijdens een meditatie. Deze roze kristal staat voor hoop, acceptatie en romantiek.

12 oktober Mars naar Schorpioen

Spooky vibes are coming! Mars verplaatst zich op 12 oktober Weegschaal naar waterteken Schorpioen. Mars is de planeet van motivatie, energie en ondernemerschap. Dit betekent dat je waarschijnlijk meer de diepte opzoekt met alle dingen die je onderneemt. Dit is een uitstekende periode voor onderzoek of werk waarbij veel kracht nodig is. Misschien krijg je nu eindelijk die scriptie af?

Je kan meer behoefte hebben aan diepgang, of interesse tonen in onderwerpen die te maken hebben met de occult of astrologie. Met Mars in Schorpioen kun je ook opzoek gaan naar meer intensiteit in je leven. Op welk gebied zou jij wat meer pit willen?


14 oktober Nieuwe maan in Weegschaal

Op 14 oktober hebben we te maken met een nieuwe maan in Weegschaal. Dit is niet zomaar een nieuwe maan, maar ook een zonsverduistering. Zonsverduisteringen vinden plaats tijdens de nieuwe maan wanneer de zon en de maan zich in exact dezelfde mate binnen hetzelfde sterrenbeeld bevinden. De zon én maan staan dus allebei in het teken van Weegschaal op deze dag.

Een zonsverduistering brengt vaak nieuwe kansen of onverwacht goed nieuws. Je kan het gevoel hebben dat je op een ander spoor wordt gezet. Stel jezelf de vraag of dit het pad is dat je wilt bewandelen. 

Benieuwd hoe je zelf het meeste uit deze nieuwe maan en zonsverduistering kan halen? Creëer een mooi moment voor jezelf met kaarsen, bloemen en edelstenen. Pak je journal erbij en beantwoord de volgende vragen: Welke intentie zet ik voor deze nieuwe maan of dit moment? Wat wil ik uitnodigen in mijn leven en waar mag ik juist de controle wat meer loslaten? Wat zijn 3 dingen die ik kan doen om mij open te stellen voor wat ik wil ontvangen?

Heb je behoefte aan meer concentratie en helderheid, kun je bergkristal dragen tijdens deze Libra new moon. Deze steen versterkt ook positieve energie! 

bergkristal geode23 oktober Zon in Schorpioen

Scorpio season begint op 23 oktober. Tijdens dit seizoen mogen we onze diepere en donkere kanten wat meer omarmen. Dit is een goed seizoen voor all things spooky, maar ook voor het omarmen van onze schaduwkanten. Halloween valt niet voor niets in dit seizoen.

Met de zon in Schorpioen kun je jezelf afvragen waar jij wat meer intensiteit wil ervaren. Het is goed om ervan bewust worden waar jij jezelf wat meer mag uitdagen, zodat je die transformatie echt aan kan gaan. Dit kan in je relaties, vriendschappen of misschien juist in je carrière. Omarm dit seizoen voor meer heling, verbinding en diepgang.

Draag deze periode zwarte onyx bij je voor meer gronding tijdens grote veranderingen. Deze kristal helpt je namelijk om met beide benen op de grond te blijven! 

ohisma tys28 oktober Volle maan in Stier

Ten slotte hebben we nét voor Halloween een volle maan in Stier. Deze volle maan in aardeteken Stier brengt van alles met zich mee. Zo kan je je wat emotioneler voelen, omdat de energie van deze volle maan opgeladen is door andere planeten zoals Mars, Jupiter en Pluto. Lukt het jou om de intensiteit toe te laten?

Probeer tijdens deze Scorpio full moon naar balans te zoeken tussen spanning en comfort. Waar blijf je nog te veel in je comfort zone en waar mag je juist op zoek naar meer uitdaging? Dit thema blijft tijdens het seizoen van de Schorpioen belangrijk. Ga je de diepte in of kies je toch voor veiligheid? Wat past bij de fase in jouw leven waar je je nu in bevindt?

Deze volle maan is perfect om een spirituele activiteit te organiseren met vrienden. Creëer je eigen ceremonie met kaarsen, edelstenen, wierook en tarot kaarten. Een mooie vraag kan zijn: Welke angst mag ik overwinnen?

Welke intentie zet jij voor deze maand?

 

Josie Boog

 

Josie Boog

Mijn naam is Josie Boog en ik ben astroloog en meditatie teacher. Mijn liefde voor spiritualiteit en welzijn ontstond al op jonge leeftijd, nietsvermoedend dat ik deze liefde kon laten groeien tot een betekenisvolle carrière. Sinds 2019 geef ik astrologische readings om mijn klanten meer in contact te laten komen met hun potentie en kracht. Ook schrijf ik al sinds 2016 met liefde over de planeten en wat deze voor ons kunnen betekenen. Zo leg ik uit welke invloed de energie van de maan of Venus op ons kan hebben, zodat we samen met deze planeten kunnen co-creëren.

“Astrology is a Language. If you understand this language, The Sky Speaks to You.” — Dane Rudhyar.