Astro Update September 2023

Lieve Wiezewasjesfan,

Langzaam verwelkomen we de herfst. Een periode om wat meer naar binnen
te keren en het huis knus te maken. Maar wat zeggen de planeten hierover? Iedere maand onthult Wiezewasjes samen met astroloog Josie Boog wat er in de sterren geschreven staat. Remember: planeten werken niet tegen ons, ieder moment is een kans om samen te werken met de energie van de kosmos. De maand september sluiten we veel hoofdstukken af. Er is veel tijd voor zelfreflectie maar ook ruimte voor nieuwe inbreng. De kristallen genoemd in deze post, kunnen je ondersteunen tijdens de transitie van Maagd naar Weegschaal seizoen. 

4 September Venus direct
Venus, de planeet van de liefde en schoonheid liep al sinds 23 juli Retrograde. Venus Retrograde laat je je relaties heroverwegen. Je kunt tijdens de Retrograde periode wat wat meer bezig zijn met hoe je je geld uitgeeft, hoe je jezelf laat zien aan de buitenwereld en wat je nodig hebt in relaties. Als je een relatie hebt, heb je misschien het gevoel (gehad) dat je het wat rustiger aan wilt doen. En als je single bent, kun je je afvragen wat jouw type eigenlijk echt is. Ga je met de juiste mensen uit? Deze periode komt op 4 september tot een einde en dit betekent dat de energie van de planeet weer vooruit gaat, wat er voor kan zorgen dat jij ook weer het gevoel hebt een duidelijke richting op te gaan op dit gebied. Wil je wat meer ‘verfrissing’ en zelfvertrouwen in je liefdesleven deze maand? Draag dan gele calciet bij je

15 September nieuwe maan in maagd
Op 15 september hebben we te maken met een nieuwe maan in het teken van Maagd. Maagd staat bekend om haar gedrevenheid, behoefte aan productiviteit en behulpzaamheid. Dit is een perfecte nieuwe maan om je te focussen op een nieuw (persoonlijk) project. Als je al een tijd wilde stoppen met een bepaalde gewoonte of juist een nieuwe routine wilde beginnen, is dit een goede timing. De nieuwe maan in Maagd op 15 september nodigt ons uit om intenties te zetten op het gebied van gezondheid, routine en productiviteit. Het liefst zo gedetailleerd mogelijk zodat je er meteen mee aan de slag kan. Mocht je zoekende zijn naar een passende kristal voor de nieuwe maan in Maagd? Dan kun je werken met Jade. Jade helpt je namelijk je ideeën om te zetten in realiteit!

23 September zon in weegschaal (herfst equinox)
De zon verschuift zich van Maagd naar Weegschaal. Dit betekent dat we nu het seizoen ingaan van Weegschaal en hiermee ook gedag zeggen tegen de zomer en de herfst langzaam begroeten. Het seizoen van de Weegschaal is ook wel een tijd om te kijken naar de dingen die in jouw leven meer in balans mogen komen. Misschien je relaties, of op je werk, of misschien wil je meer gelijkwaardigheid in vriendschappen. Thema’s als zelf-liefde, harmonie en gezelligheid staan centraal tijdens libra season. Het is dan ook een mooi moment om bij jezelf na te gaan op welk vlak jij meer of juist wat minder energie mag gaan geven. Heb je een duwtje in je rug nodig of wil je juist op de rem trappen? Voor wat extra liefde tijdens de herfst, raden we je rozenkwarts te dragen.

29 september volle maan in ram
Op 29 September hebben we een volle maan in het vuurteken Ram. Deze specifieke volle maan licht je de manier waarop je afgelopen tijd je onafhankelijkheid meer hebt omarmt uit. Misschien ben je een nieuw project begonnen of heb je bepaalde dingen meer of vaker zelfstandig uitgevoerd. Deze volle maan nodigt je uit om ook open te staan voor samenwerkingen of hulp van anderen. Wellicht ben je erg gefocust op je eigen persoonlijke doelen en mag je je ongeduld en frustraties wat meer los laten. Omarm zachtheid op dit moment zodat je met meer energie en harmonie verder kunt. Aquamarijn is een beeldige kristal die je kan helpen om tijdens deze volle maan wat meer te ontspannen en in
verbinding te komen met je intuïtie. 

Mercurius direct 15 september
Van 23 augustus tot 15 september loopt Mercurius Retrograde in het teken Maagd maar wat betekent het als Mercurius Retrograde loopt in Maagd? Nou, dit teken houdt van precisie en is vooral gericht op feiten. Dit betekent dat je extra voorzichtig mag zijn met het noteren van zaken in je agenda. Tijdens Mercurius Retrograde hebben we als collectief sneller te maken met misvattingen, vertragingen en remmingen op het gebied van communicatie. Probeer te voorkomen dat je te veel dingen op één dag of één week plant. Deze Retrograde laat je misschien zien waar je te veel hooi op je vork hebt. Misschien word je je meer bewust van de dingen die meer focus en planning nodig hebben. Dit is een tijd om even naar binnen te keren en op te schrijven wat wel en niet goed gaat. Je kunt je bewuster worden van de keuzes die je maakt en vanaf 15 september zal alles waarschijnlijk weer wat meer soepel verlopen. Neem deze tijd dus voor zelfreflectie. Een heel fijne kristal die helpend kan zijn bij het nemen van afstand, rust bewaren en communicatie bevordert is Tijgeroog.


Welke intentie zet jij voor deze maand?

 

Josie Boog

 

Josie Boog

 

Mijn naam is Josie Boog en ik ben astroloog en meditatie teacher. Mijn liefde voor spiritualiteit en welzijn ontstond al op jonge leeftijd, nietsvermoedend dat ik deze liefde kon laten groeien tot een betekenisvolle carrière. Sinds 2019 geef ik astrologische readings om mijn klanten meer in contact te laten komen met hun potentie en kracht. Ook schrijf ik al sinds 2016 met liefde over de planeten en wat deze voor ons kunnen betekenen. Zo leg ik uit welke invloed de energie van de maan of Venus op ons kan hebben, zodat we samen met deze planeten kunnen co-creëren. “Astrology is a Language. If you understand this language, The Sky Speaks to You.” — Dane Rudhyar.